(Blogspot)

.

.

Saturday 17 October 2015

ပသွ်ဳးထမင္းေၾကာ္

စပ္စပ္ေမႊးေမႊး ပသွ်ဳးထမင္းေၾကာ္
************************* 
-ၾကက္ဥ ၂ လံုး
-အသား(ၾကိဳက္ရာ)
-ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔(အစပ္စားႏိုင္သေလာက္)
-ပင္စိမ္း(သို႕) ေရွာက္ရြက္
-ခ႐ုဆီ၁ဇြန္းေလာက္
-ငရုတ္ဆီ၂ဇြန္း( တရုတ္ဆိုင္က )
-ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလုံး
-မဆလာ
ၾကက္သြန္အနီ ကိုေလးစိတ္ကြဲလီးွထား၊ 
ငရုတ္သီးစိမ္း ျကက္သြန္ျဖဴ ကိုဓားႏုတ္ေပါက္ထား၊ 
အသားက mince မွေကာင္းတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ကိုအရင္စထဲ႔ ေၾကာ္ 
အသားကိုပါက်က္သြားေအာင္ေရာေၾကာ္ပါ၊
မုန္လာဥနီ ဘိုစားပဲ ေျပာင္:ဖူ:နု ထည့္ အသားက်က္ရင္ ၾကက္ဥကို နာနာခေလာက္ျပီးထဲ႔ေၾကာ္ပါ။ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငရုတ္သီးပါးပါးလွီးေလး ၊
ခ႐ုဆီ၊ငရုတ္ဆီ ပါေရာလို႕ရပါျပီ။ 
ပီးရင္ ထမင္းျဖဴတပြဲစာေရာပီး ႏွံ႕ေအာင္ေမႊပါ။
ေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္လာရင္ မဆလာ၊ ပင္စိမ္း(သို႕) ေရွာက္ရြက္ ေရာပါ။ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕
လိုသေလာက္ထဲ႔ပါ။ အေျကာ္ေလးလွေအာင္ ျကက္အုကို
ေခါက္ပီး အျပားလိုက္ခပ္ပါးပါးေျကာ္ပီးမွ လိပ္ပီးညွပ္ထည့္ေရာေမႊလိုက္ပါ ။

0 comments:

Post a Comment